От Ирландската футболна асоциация са изпратили сигнал до УЕФА. Причина за това е, че на привърженици на Северна Ирландия са били отказани "основни права" по време на посещението им в Пловдив за мача от Лига на нациите срещу България. Това съобщава вестник "Белфаст Телеграф".

В писмото на ирландците се искат отговори от УЕФА, след като гостуващите привърженици са били подложени на "срамно и напълно неприемливо" отношение в България. Член на фенклуба, назоваващ се "Зелено-бялата армия", е бил хоспитализиран след няколко акта на насилие и непредизвикани атаки.

"Свързахме се с високо ниво с УЕФА, за да разкажем, че нашите фенове нямат история или профил, който предполага, че заслужават вида отношение, за което се съобщава. Очакваме да получим обратна връзка и използваме тази възможност, за да благодарим на привържениците за подкрепата, която оказаха на отбора в България", заяви човек от ИФА пред изданието.

Първоначалната информация за инциденти в Пловдив между българи и подкрепящи отбора на Северна Ирландия британски граждани се появиха най-напред в социалните мрежи, където имаше и снимки.