Селекционерът на Франция Дидие Дешан няма притеснения за формата на Килиан Мбапе и очаква звездата на Реал Мадрид да се завърне на обичайното си ниво, когато влезе в 100-процентова кондиция.  След като Франция загуби с 1:3 в старта от Лигата на нациите, Дешан пусна коренно различен титулярен състав срещу Белгия и "петлите" спечелиха с 2:0. Сред стартовите 11 не бяха Мбапе и Антоан Гризман

"Френският национален отбор винаги ще е по-силен с Мбапе и аз съм убеден, че до месец той ще е във форма. В клуба му изискванията са изключително високи и не се притеснявам изобщо за него", каза Дешан. 

Мбапе влезе в игра в 67-та минута срещу Белгия. Вместо него и други титуляри, специалистът пусна в игра дебютанти като Майкъл Олисе и Ману Коне, а Люка Дин записа минути за "петлите" за първи път от две години насам. Националният селекционер обясни, че чрез Лигата на нациите опитва да разшири обема на футболисти, които са доказали, че имат място в отбора.

"Ще следвам този път и ще тествам възможно най-голям брой футболисти. Това е правилният момент да го направя. Играчи с по 50 мача не се сменят с магическа пръчица и знам това много добре. Тези двубои ще ни дадат отговори", каза той.