Жребият за мачовете между България и Салвадор от Световна група II на Купа "Дейвис" ще се изтегли в сградата на Община Пловдив от 12:00 часа на 13 септември (петък).

В церемонията ще участват кметът на Пловдив и двукратният олимпийски първенец по гребане Николай Бухалов, които ще определят съперниците в отделните срещи.

Двубоите ще се играят на клей на 14 и 15 септември от 16:00 часа, а входът за зрители ще е свободен до запълване на капацитета в трибуните на ТК "Локомотив". В първия ден ще се проведат два сингъла, противопоставящи първата ракета на единия отбор срещу втората на другия. Във втория ден ще са мачът на двойки и вторите два сингъла. Преди началото на срещите в събота ще има официално откриване. Домакините препоръчват зрителите да заемат местата си по трибуните около половин час преди началото.

При победа България ще играе през февруари следващата година за изкачване в Световна група I. При загуба, отново през февруари 2025-а, ще трябва да премине през бараж за оставане в Световна група II.

На 12 септември (четвъртък) от 10:45 часа ще се проведе официалната пресконференция преди срещата. Събитието ще e на кортовете на ТК "Локомотив" в Пловдив (улица "Ясна Поляна" 4).

В брифинга от страна на България ще участват Валентин Димов (капитан на отбора), Тихомир Грозданов (помощник треньор) и селектираните в националния отбор Пьотр Нестеров, Янаки Милев, Александър Донски, Илиян Радулов и Иван Иванов. От Салвадор ще се включат Яри Бернардо (капитан) и звездата на съперника Марсело Аревало (шампион в мъжките двойки на "Ролан Гарос" през 2022 и 2024 година и полуфиналист при дуетите на Откритото първенство на САЩ по-рано през този месец).