Бившият ни национал Божидар Аврамов вече е част от Локомотив Пловдив, разкри клубът. Той ще е в състава на "черно-белите" за предстоящия сезон в Българската баскетболна лига (ББЛ).

Аврамов е роден във Варна, където започва баскетболния си път в школата на Черно Море и на 16 години дебютира в мъжкия отбор. През 2010 година подписва с Лукойл Академик, с който става 3 пъти поред шампион (2011, 2012 и 2013 година) и 3 пъти е носител на Купата на България в същия период.

След кратък престой в чужбина, отново облича екипа на Лукойл, с който триумфира с още 3 титли (2015, 2016 и 2017 година).

В България е играл още за Левски Лукойл, с който също е първенец, както и за Балкан Ботевград, Спартак Плевен и ЦСКА. Има и 54 официални мача за националния отбор на България.

“За мен е голямо удоволствие, че се присъединявам към отбора на Локомотив Пловдив. След провеждане на няколко разговора с ръководството останах с много добри впечатления за цялостното развитие на отбора в бъдеще. Очаквам всеки мач залата да е пълна и да направим един добър сезон, в който да сме удовлетворени от добре свършената работа", заяви Аврамов, цитиран официалната страница на клуба във Фейсбук.

През миналата седмица Локомотив обяви трансфера и на Кръстомир Михов. Младежкият национал на България ще играе при "черно-белите" с двоен лиценз от Берое.