Яник Синер, който спечели два от турнирите от Големия шлем тази година, а другите два отидоха на сметката на Карлос Алкарас, превръщайки 2024-а в първата от 22 години насам, в която голямата тройка Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович не взима трофей от Шлема.

Водачът в световната ранглиста по тенис и шампион от Откритото първенство на САЩ Яник Синер вярва, че настъпването на нова ера шампиони е "добро за спорта".

"Със сигурност е малко по-различно е. Нещо ново е, но също и хубаво да се види - хубаво е да се видят нови шампиони и нови съперничества. Чувствам, че е добре за спорта за има нови шампиони", коментира Яник Синер.

"Винаги има и ще продължи да има тенисисти, които ще ме правят по-добър играч, защото ще има моменти, в които да ме побеждават. Тогава опитваш да намериш начин да победиш срещу конкретни съперници. Това ме кара да осъзнавам, че работата никога не спира", заяви още Синер.

"Става дума за непрекъсната работа. Ако искаш да бъдеш по-добър тенисист, винаги трябва да работиш и да продължаваш да изпълняваш ежедневните си задължения, приемайки трудните моменти на корта", добави италианският тенисист.