Волейболни емоции и моменти белязаха уикенда в град Русе. За трета поредна година крайдунавският град бе домакин на турнира "За купата на Кмета". Превърналата се в традиционна надпревара се проведе в рамките на един ден – 8 септември, неделя.

В ролята на организатор влезе ВК Любо Ганев-Автосвят с подкрепата на Община Русе. Гости на събитието бяха варненските клубове Варна ДКС и Перун-1. Те излъчиха свои състави при момичетата над 15-годишна възраст, които се изправиха в двубои един срещу друг, а след края на получиха купи и медали.

Резултати:

Любо Ганев-Автосвят - Варна ДКС 3:0

Варна ДКС - Перун-1 3:0

Перун -1 - Любо Ганев-Автосвят 2:3

Крайно класиране:

1. Любо Ганев-Автосвят

2. Варна ДКС

3. Перун-1

В откриващата церемония участва градоначалникът Пенчо Милков, който благодари за усърдието на организаторите. Той поздрави присъстващите млади спортисти и даде обещание за предприемане на действия по ремонт и поддържане на залите в града. Г-н Милков посочи, че колективните спортове в Русе са важни и ще им се обръща все по-сериозни внимание. Именно за това ще се работи по създаването на женски състав, който да от следавщия сезон да се включи в Национална волейболна DEMAX+ лига.

Същото си пожела е старши треньорът на ВК Любо Ганев-Автосвят Сашо Тодоров, който бе награден от кмета с почетна грамота в знак на благодарност за постигнати резултати на клуба, както и за всичките години положен труд за развитие на волейбола в Русе. Пенчо Милков на свой ред получи почетен плакет от домакините.

Надпреварата бе проследена и от отговорника за регион Добруджа – Андрей Йорданов, който също поздрави организаторите на турнира, пожела на Сашо Тодоров още дълги години да пали волейболният огън в очите и сърцата на децата на града, а на състезателките и треньорите от трите клуба добра подготовка и успешен нов сезон.