Две родни компании ще работят по издигането на новия стадион на столичния ЦСКА, съобщават колегите от "Тема Спорт". Едната от фирмите ще бъде водещата строителна България у нас "Главболгарстрой", която често работи и по държавни проекти. Другата компания е със седалище в Русе, като именно тя ще започне първа с конструктивните дейности на вече съборения ст. 'Българска армия". По реализирането на плана, изготвен от архитектурното бюро "ИПА“, ще работят и много подизпълнители.

В момента старият стадион и прилежащите към него части са изравнени със земята, след като смолянската компания "Ростер“ демонтира и разчисти напълно старото съоръжение.

Очакванията на "червеното" ръководство са първата копка да се случи през месец октомври, но преди това трябва да бъдат входирани и одобрени нужните документи и да се подпишат договори с подизпълнители.

Според предварителния план строителните дейности ще отнемат около година и половина. Проектът предвижда използване на готови конструктивни елементи , изработени извън зоната на парка в съответствие с модерните тенденции за реконструкция на такъв тип обекти.