Лидерът в генералното класиране в Moto GP Хорхе Мартин не бе доволен от представянето си на днешния 13-и кръг от надпреварата за Голямата награда на Сан Марино. Испанецът финишира едва 15-и на пистата "Марко Симончели". Той стартира втори, но след погрешно влизане в бокса за смяна на мотор и гуми след лек валеж, изгуби позиции и в крайна сметка взе едва 1 точка. Това намали разликата с втория Баная на едва 7 точки. Самият Франческо финишира 2-и днес и взе 20 точки за общото класиране.

"Да, със сигурност поемането на такива рискове докато се бориш за титлата не е най-доброто решение. Така че следващия път няма да го направя. Ще дублирам решението на Пеко (Франческо Баная) и ще правя същото като него.

"Не знаех дали ще мога да го изпреваря, или не. Мислех, че няма да мога и затова просто седях отзад и чаках. Поне успях да взема една точка. Мисля, че можехме да вземем доста повече точки днес, но най-важното е винаги да даваме най-доброто от себе си“, заяви Мартин пред репортерите след финала на състезанието.