Пилотът на тима от Формула 1 на "Ферари“ Карлос Сайнц-младши не изключи възможност един ден отново за се завърне в тима.

Както е известно, от следващия сезон за "Ферари“ ще кара седемкратният световен шампион Люис Хамилтън. Това направи ненужен Сайнц-младши в Скудерията и той ще продължи кариерата си в "Уилямс“.

Пилотът призна, че след като е станало ясно преди сезона за трансфера на Хамилтън, ситуацията около бъдещето му, преди да стане ясно че отива в "Уилямс“, сериозно го е притеснявала и целият стрес се е отразил и на нивото му на представяне.

"Това, пред което се наложи да премина тази година, трудно би могло да се нарече оптимална ситуация за спортист, състезаващ се на най-високо ниво – откровен бе Сайнц-младши. – Вярвам, че всеки пилот, който иска да се състезава на възможно най-високо ниво, се надявам да има увереност в бъдещето си, което би му дало допълнително спокойствие“.

Сайнц-младши не изключи и евентуалнио завръщане във "Ферари“ в бъдеще.

"Нещата се развиха така, че седемкратен световен шампион във Формула 1 поиска да премине във "Ферари“ в последните години от кариерата си – анализира пилотът. – Заради това бях принуден да отстъпя мястото си на Люис. Приемам напълно спокойно случилото се. Пред мен има още 5.10 години състезателна кариера. Не виждам причини да затварям вратата за възможно завръщане във "Ферари“.