Яник Синер и Лоренцо Музети ще пропуснат груповата фаза на турнира за Купа "Дайвис“ следващата седмица. Това обяви капитанът на тима на Италия Филипо Воландри.

"Яник съобщи, че е готов да се включи в по-късните мачове в Болоня. По-договорка между шефовете на федерацията и екипа на Синер решихме да не го викаме за тези мачове и да му дадем възможност за по-пълно възстановяване“, обясни Воландри.

Полуфиналистът от "Уимбълдън“ и бронзов медалист от Олимпиадата в Париж Лоренцо Музети също няма да е на линия.

"Имах среща с капитана на тима, останалите играчи и представители на федерацията – заяви Музети. – Обсъдихме нещата и текущото ми физическо и психологично състояние и целите до края на годината. На базата на всичко това решихме да не пътувам за Болоня за мачовете за Купа "Дейвис“. Решението бе трудно. Много ми е неприятно, че ще пропусна толкова значим турнир, тъй като за мен е много важно, когато играя за Италия. Вярвам, че момчетата и отборът са готови. Ще ги подкрепям със същата страст, с която защитавах цветовете на Италия в Париж. Надявам се през ноември да съм с отбора в Малага“.

Италия е актуален шампион за Купа "Дейвис“. Следващата седмица в Болоня италианците ще играя в настоящото издание на състезанието срещу Бразилия, Белгия и Нидерландия.