Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори по актуални теми в българския футбол.

Пред БНТ той бе категоричен, че промените в Съдийската комисия е трябвало да се случат много по-рано.

"Отстраняването на Давид Борбалан определено е за добро – заяви Стефанов. - Още Боби Мхайлов трябваше да го смени. Дано Георги Иванов намери правилен заместник. Да се робува на имена е излишно. Отстраняването на Борислав Попов е празник. Дано новите работят за интереса на БФС. За момента Георги Иванов работи правилно. Трябва му още малко време, за да вземе по-правилните решения от предшествениците си".

Стефанов похвали футболните национали за представянето им срещу Беларус, като каза, че очаква тежък мач за "лъвовете“ срещу Северна Ирландия.

"Харесаха ми, играха всеотдайно и дадоха всичко от себе си – каза босът на "белите“. - Вратарят на Беларус имаше голям ден. Беларус е преодолим отбор и мисля, че този мач бе задължителен. Ирландците няма да ги уплашим с шум, те са свикнали. Можем да ги победим само с правилна игра. Публиката ще даде кадем, което липсваше в последните мачове. Дано дадат повече от себе си, за да пробият защитата на северноирландците. Северна Ирландия е много корав отбор. Този мач ще бъде тежък, но са преодолими. Ако победят, националите ще имат повече смелост. Илиан Илиев определено работи добре. Той е корав".

Венцеслав Стефанов взе отношение и около скандалите около предстоящия мач между ЦСКА-София и Левски.

"Футболът е за хората. Полицията и охранителните фирми не трябва да разрешават да стават ексцесии на мачовете – категоричен бе Стефанов. - Георги Иванов не е виновен, че се смени датата. Виновна е общината, защото дава стадиона за концерти. Футбола кучета го яли".

Президентът на Славия коментира и ситуацията в ЦСКА-София.

"Новият собственик на ЦСКА няма около себе си хора, които да му покажат вярното – изрази убеденост Венцеслав Стефанов. - Имам добро мнение за този човек. Може да го оцапат заради запалянковски истории. Трябват му хора, които да му дават правилните съвети. Той е бил далеч от футбола. Това бреме, което поема, не може със сульо и пульо. Въведете ред в собствената си къща и ще имате успехи".