Испанецът Марк Маркес, шесткратен световен шампион в MotoGP, записа втора поредна двойна победа този сезон. Състезателят на "Грезини" спечели Голямата награда на Сан Марино на пистата "Марко Симончели".

Точно преди седмица той финишира с двоен испех и на състезанието в Арагон в "кралския" клас.

Маркес потегли 9-и, но в крайна сметка стигна до успеха, изминавайки 27-е обиколки за 41 минути и 52.083 секунди, като остави на 3.102 секунди зад себе си италианеца Франческо Баная от "Дукати Леново". Трети финишира другият пилот на "Дукати Леново" - Енеа Бастианини, който бе на 5.428 секунди от Маркес. 

Голяма част от състезатението се проведе под проливен дъжд, което повлия и на част от състезателите, сред които бе и лидерът в генералното класиране Хорхе Мартин от тима на "Прима Прамак Рейсинг". Той финишира едва 15-и.

След този кръг Мартин остава начело с 312 точки. Втори е Баная с 305, а трети вече е Маркес с 259 точки. Бастианини вече е четвърти с 250 точки.

14-ият от 20 кръга този сезон ще се проведе на 22-и септември отново на пистата "Мизано". Този път обаче състезанието ще бъде под шапката на Гран при на Емилия-Романя. Това се налага заради отпадането на кръга в Индия.