България може няма много опит, но пък селекционерът им залага на доста нови играчи. Очаквам труден мач, който ще бъде срещу интересен съперник. Това заяви селекционерът на Северна Ирландия Майкъл О‘Нийл преди мача на тима му срещу България в Пловдив.

България приема Северна Ирландия на стадион "Христо Ботев“ в Пловдив на 8 септември (неделя) от 19:00 часа в мач от 2-ия кръг в група 3 на Лига "С“ в турнира Лига на нациите.

"Нямаме контузени състезатели – каза О‘Нийл. - Идването на новия селекционер на България със сигурност имаше позитивно влияние върху отбора, който направи силни резултати – равенства с Унгария и Сърбия, които играха на Европейското първенство. Нямаме много време между двата мача. Направихме нужните анализи след двубоя с Люксембург

Със сигурност има доста неща, които да подобряваме. Най-важното е да се възстановим пълноценно за утрешния двубой с България. Допуснахме само един гол в последните шест мача. Срещу Люксембург започнахме много добре. Със сигурност обаче гостуването е фактор. Това ще е първият домакински мач за България с публика от доста време насам и може да има и напрежение в тима, което ние трябва да използваме".

Специалистът посочи, че сериозното подмладяване в тима му за момента се отразява отлично на представянето на отбора.

"В последните десет месеца бяха включени доста нови футболисти в нашия отбор – каза селекционерът на Северна Ирландия. - Това са играчи, които трябва да похваля, защото те изчакаха своя шанс и го използваха. Разполагаме с чудесна група футболисти, атмосферата в тима е страхотна. Със сигурност имаме прогрес, но големият тест ще бъде утре. Ще бъде труден мач срещу сериозен противник далеч от дома".