След като не победихме Беларус, настроението не е от най-добрите. Евентуална победа над Северна Ирландия ще ни изкачи на първо място. Няма да е лесно, противникът играе директен футбол. От много време нямахме публика, която да ни подкрепя. Виждаме, че има интерес от хората. Това заяви селекционерът на националния отбор по футбол на България Илиан Илиев на официалната си пресконференция преди мача срещу Северна Ирландия.

България приема Северна Ирландия на стадион "Христо Ботев“ в Пловдив на 8 септември (неделя) от 19:00 часа в мач от 2-ия кръг, Лига "С“ на турнира Лига на нациите.

"По-различен стил има тимът на Северна Ирландия. Имахме време да запознаем футболистите – каза селекционерът на България още. - Този лагер е по-къс и възстановяването е само два дни. Те направиха добър мач срещу Люксембург и победиха. Натрупаха самочувствие. Днес след тренировката ще видим състоянието на всеки един футболист.

Валентин Антов има леки болки. Филип Кръстев ще ни липсва. Абсурдна е ситуацията, при която получи първия жълт картон. Надявам се да компенсираме липсата му“.

Илиан Илиев говори и за проблема при статични положения в отбора.

"Дайте да не предизвикваме съдбата, като говорим, че сме допускали голове от статични положения в миналото – заяви той. - Трябва да бъдем внимателни. На моменти се получават нещата, тъй като понякога нямаме достатъчно време за работа. Опознаваме се с футболистите взаимно. Имаме едно ядро от 13-14 души, които винаги са тук. Около тях избираме играчи, които показвам добро моментно състояние".