Италия постигна успех с 3:1 над Франция в първия двубой за двата състава от Лигата на нациите. Той се състоя на стадион "Парк де Пренс" в Париж от Лига "А", група "А2".

Брадли Баркола откри резултата в 13-та секунда след груба грешка в дясната част на италианската отбрана, когато "Скуадра адзура" си размени 4 подавания в собствената половина преди да изгуби топката. Това е най-бързият гол, отбелязан от френския национален отбор в последните 90 години. В 30-та минута полузащитникът на Нюкасъл Сандро Тонали пусна топката от въздуха с пета зад гърба си към Федерико Димарко, който я намери от воле с левия крак в горния ъгъл и възстанови паритета. Давиде Фратези направи обрата за италианците пълен в 50-та минута, когато бе намерен от Матео РетегиДжакомо Распадори фиксира крайния резултат в 74-та минута, благодарение на асистенция от Иенома Удоджи.

За първи път от 1999 година "петлите" допускат 3 попадения у дома в Париж. Тогава същото стори Русия. В другия мач от групата Белгия взе превес над Израел с 3:1.