Пилотът на тима от Формула 1 на "Макларън“ Ландо Норис се изказа ласкаво за наследника на Люис Хамилтън в "Мерцедес“ Андреа Кими Антонели.

Както е известно, още преди старта на настоящия сезон бе обявено, че седемкратният световен шампион Хамилтън ще премине във "Ферари“ от следващата кампания.

Наскоро от "Мерцедес“ обявиха, че мястото на Хамилтън ще заеме младока Антонели

"Получава големият шанс да кара във Формула 1 защото, вероятно, е достатъчно добър за това, и най-вече, тъй като Тото Волф вижда в него потенциал – коментира пред GP Blog Норис. – Антонели отлично се е препоръчал с представянето си в младшите серии и се придвижва напред.Това е огромен скок – да преминеш от Формула 4 във Формула 2. Вероятно не му е било никак леко, но преминаването от Формула 2 във Формула 1 е още по-голям скок. Вярвам, че Антонели вече има подготвена много сериозна и тежка програма за подготовка. Далеч по-сложна от тези, през които сме преминали повечето пилоти. Това винаги е свързано с доста сериозен натиск и напрежение. Така че, ако Антонели успее да се справи с това, ще успее. Освен това, той ще има шанса да се учи от своя съотборник, който е един от най-добрите в момента, което е отлична възможност бързо да набере обороти“.