Централният бранител на Леверкузен и националния тим на Германия Джонатан Тах потвърди, че няма да продължи договора си.

Тах е обвързан с актуалния шампион на Германия до лятото на 2025 година.

"В Леверкузен съм вечер 9 години – коментира 28-годишният футболист. – Преживях тук всички възходи и падения, а черешката бе фантастичният минал сезон, в който на практика спечелихме всичко. По-добре нямаше как да е.

Дадох си сметка, че ако продължа договора си, това означава, че ще играя в Леверкузен до 30 и повече години. Кариерата на футболиста е кратка и  винаги съм искал да взема от нея максимума. Просто искам да реализирам целия потенциал, който има в нея. През лятото имах усещането, че е време за нещо ново. Направи това, което би направил всеки играч: ясно и открито съобщих желанието си. И в този момент на заден план отива играчът и всичко зависи от договорката между клубовете.

Имах и други оферти, не само от Байерн. Леверкузен ми харесва много, но ми се иска всичко да премине пределно рационално и без емоции“.

Тах бе категоричен, че решението му е окончателно и няма да го промени.

"Категоричен съм, че няма да продължа договора си – заяви бранителят. – До края на сезона обаче ще дам всичксо от себе си за Леверкузен“.