Отличия за бивши и настоящи футболисти, треньори, деятели белязаха тържествата, посветени на 100-годишния юбилей на Арда. Специално за събитието на "Арена Арда“ в родопския град пристигнаха президентът на БФС Георги Иванов и Валентин Чакъров, вицепрезидент на Аматьорската футболна лига, които заедно с кмета на Кърджали и част от ръководството на отбора връчиха отличията златни, сребърни и бронзови значки за принос в развитието на футбола в града, купи и плакети.

"Единственото, което мога да кажа е, че 100 години са нещо велико. 100 години са цяла история, която вие сте написали“, заяви пред присъстващите Георги Иванов, като пожела на състава още успехи.

Сред присъстващите, които получиха от ръководството на Арда различни награди бяха както бивши и настоящи играчи, така и треньори, ръководили отбора през годините, радетели и спонсори.

Гост на честванията бе Ахмет Мехмедов, изиграл като централен нападател 220 мача с фланелката на родопчани и вкарал 75 гола. Сред присъстващите на юбилея бяха също Атанас Маринов, който вкарва отбора от "В“ в "Б“ група, Стамен Белчев, под чието ръководство Арда влезе в елитната футболна лига на България, както и Николай Киров, под чието ръководство Арда игра финал за Купата на България срещу ЦСКА.

От името на БФС статуетки за принос в развитието на футбола получиха президентът на Арда, както и кметът на Кърджали. 

Изигра се и приятелска среща между отбор ветерани на Арда и гръцкия Комотини, а настоящите футболисти раздаваха автографи на фенове.

Ветерани от Арда, играли в периода 1980-1997 година излязоха с позиция пред медиите по повод 100-годишнината на отбора. В нея се посочва, че част от състезавалите се за отбора кърджалийски играчи, треньори и ръководители не са били поканени на честванията на юбилея.

"Благодарим Ви, че няма да излезем на терена отново заедно“, споделят в позицията си те.