Най-успешният футболист на Беларус в историята Александър Хлеб коментира пред медиите в родината си равенството на националите на страната с България.

В мач от турнира Лига на нациите Беларус и България завършиха наравно 0:0.

"Очаквах повече от отбора на Беларус – заяви Хлеб. - Задължително трябва да отличим вратаря ни Фьодор Лапухов, чиято игра и друг път съм гледал и много ми харесва. Нека се надяваме, че той ще продължи да се развива. Но и в момента е №1 в Беларус, най-талантливият ни врата. Благодарение на Федя отборът завърши наравно. Но това не е достатъчно. Трябва да се добави класа към отбора, защото и когато изгониха футболиста на България, ние пак седяхме в отбрана. А трябваше да оказваме натиск и да пресираме".

Хлеб не изключи съвсем скоро Лапухов да заиграе в чужбина благодарение на силните си игри.

"Знам как се отнася професионално към работата си. Затова съм уверен, че ще постигне целите си. Най общо казано, той върви към мечтата си", категоричен бе Александър Хлеб.

Легендата призова феновете да вярват повече в тима и да го подкрепят.

"Нека да вярваме в отбора, да се надяваме, че във втората среща ще се представим по-добре – каза Александър Хлеб. - Срещу Люксембург трябва да се играе много по-агресивно, не трябва да се страхуваме да натискаме и да пресираме. А ние си седим в защита и не атакуваме. Да ви кажа честно, играта на нашия национален отбор в момента ми прилича на играта на Андора от преди 10-20 години. Съперниците на Беларус в тази група са на относително едно и също ниво, затова ми се иска отборът да играе много по-атакуващ футбол".