Натовареният футболен график на клубно ниво отново е на дневен ред. Сега Бернардо Силва подхвана темата, а повод бе програмата на отбора му Манчестър Сити заради Купата на Лигата. Португалският национал разкри, че заради местния турнир, "гражданите" дълго време ще играят на всеки 3 дни, а групата на състава може да е голяма, но въпреки това не е лесно, защото никой не успява да прекара достатъчно време с близките си.

"Графикът е напълно луд. Току-що разбрахме новината, че ще имаме само ден почивка за мача от Купата на Лигата. Вероятно ще играем на всеки 3 дни с месеци. Абсолютен абсурд е. В Шампионска лига, ако не се класираш за 1/8-финалите, трябва да играеш още два двубоя. Вярно е, че отборите са по-широки, но няма да кажа, че е лесно. Не е било лесно. Прекарвам много малко време със семейството и приятелите ми. Броят мачове, на които сме подложени е абсолютно абсурден", сподели полузащитникът на Сити пред Record.

На 22-и септември манчестърци ще приемат Арсенал от 18:30 часа наше време в 5-ия кръг от Премиър лийг. Два дни по-късно на 24-и в 21:45 часа българско време Сити ще посрещне Уотфорд в третия кръг за Купата на Лигата (Карабао Къп).