С оглед на резултатите от първите мачове в групата, пред нас се открива страхотен шанс. Отиваме в България, за да играем за резултат. Постигнем ли това, което искам, ще тръгнем в правилната посока. Това заяви селекционерът на Северна Ирландия Майкъл О`Нийл в коментар за ситуацията в група С3 на Лига "С“ на турнира Лига на нациите след първите мачове.

На старта на състезанието Беларус и България завършиха наравно 0:0, докато Северна Ирландия победи Люксембург с 2:0.

На 8 септември (неделя) Северна Ирландия гостува в Пловдив на тима на България.

Майкъл О`Нийл засипа с похвали за представянето му срещу Люксембург Конър Брадли.

"Tоку що навърши 21 години, а вече показва страхотни неща и всички ги виждат – коментира представянето на футболиста на Ливърпул Майкъл О`Нийл. - Конър ще стигне до много, много високо ниво в играта. Той има нужда от време в играта, повече практика. Но не забравяйте, че е в клуб, където не е много лесно да бъдеш титуляр. Но когато е в националния тим, се възползва от шансовете си“.

Вестник "Белфаст Телеграф" отбелязва оптимистично, че отказването от националния отбор на ветераните Джони Еванс, Стюарт Далас и Стивън Дейвис е отнело доста от опита, но сега Северна Ирландия има млад отбор, който е гладен за успехи.

"Мисля, че набираме инерция и увереността расте – анализира Майкъл О`Нийл. - Много от тези момчета са от доста време в отбора, но нямат много мачове. Но сега носят в себе си чувството да побеждават и особено на стадион "Уиндзър Парк". Казах им, че много от тях ще имат дълги международни кариери, така че е хубаво да спечелиш в началото. Но има и периоди, в които играеш за Северна Ирландия в трудни моменти и не побеждаваш. Но най-добрите се справят с това".

Специалистът не спести и критики към играчите си за някои неща, които са показали срещу Люксембург.

"Усетих, че през второто полувреме позволихме темпото малко да спадне, което е нормално – анализира селекционерът на Северна Ирландия.  - Може би изглеждахме с малко по-тежки крака през втората част, но го оправдавам, тъй като доста от футболистите страдат от липсата на игрова практика. Имахме други шансове, вероятно трябваше да вкараме повече, но чиста мрежа и два гола са приятен завършек. Трябва да сме доволни“.