Новата кампания в Националната футболна лига по американски футбол започна по изключително драматичен и интересен начин. Миналогодишният шампион Канзас Сити Чийфс победи гостуващия тим на Балтимор Рейвънс с 27:20 в откриващата среща на сезон 2024.

Един тъчдаун бе разликата между два от фаворитите за първото място в Американската футболна конференция. Срещата беше буквално на милиметри от това да отиде в продължения или дори да бъде спечелена от гостите. В заключителните секунди на мача, Балтимор изоставаше със 7 точки, но настоящия MVP на Лигата - Ламар Джаксън, подаде успешен пас към намиращия се в "енд-зоната" Айзея Лайкли, който улови топката. Видеоповторението обаче показа, че миниатюрна част от стъпалото на "тайт-енд"-а е настъпила линията на игрището и той се оказа извън игра, което накара "Ероухед Стейдиъм" да избухне в бурни ръкопляскания и викове.

Лидерът на Канзас - Патрик Махоумс, подаде успешно в 20 от 28 си опита. Куотърбекът на шампионите подаде за 291 ярда, 1 тъчдаун и един негов пас бе пресечен от противниковата отбрана.