Българската звезда в тениса Григор Димитров се изкачи поне за момента с три позиции в класацията "на живо", която определя осмината играчи, които ще се състезават на финалния Мастърс на най-добрите 8 в края на сезона в Торино.

Преди Откритото първенство на САЩ Димитров бе 13-и по отношение на спечелени точки през този сезон (по този критерий се определя, кой ще играе на Финалите в Италия), но след достигането си до четвъртфиналите, той вече е 10-и с общ сбор от 2835 точки.

На последното място, даващо право на участие във Финалите в Торино за момента е Алекс де Минор. Австралиецът е с 3305 точки или с 470 повече от Григор.

До края на US Open обаче може да видим още промени.

Франсис Тиафо и Джак Дрейпър са двамата, които все още могат да минат пред Димитров след US Open по отношение на спечелени точки през сезона.

Тиафо в момента е с 2450 на 14-а позиция, но ако стигне финала ще събере 2950 и ще измести Григор от 10-ото място в това подреждане. Дрейпър е с 1995 точки. Ако сътвори сензацията на годината и вдигне трофея в последния за годината турнир от Големия шлем, то и 22-годишният англичанин ще има повече от Димитров - 3195 точки.

Въпреки това има още доста турнири да се играят и при един силен рейд и добро представяне на последните "Мастърс 1000" за годината, то Григор може отново да играе на най-големия турнир, който е печелил през 2017-а година.