Украйна е съперникът на България в полуфиналната фаза от Европейското първенство за мъже под 20 години. Финалната четворка на шампионата ще се проведе на 6-и и 7-и септември във Върнячка баня (Сърбия).

Селекцията на Мирослав Живков ще се изправи в битка за място на финала във втората среща от програмата днес. Мачът е с начало 19:00 ч. наше време. Три часа по-рано е първият полуфинал между Франция и Чехия.

Последните два мача на "трикольорите" ще се излъчват по Max Sport 2, като каналът ще има и специални студия преди двубоите.

Украйна се класира за "Топ 4" на ЕвроВолей 2024 за мъже U20 като втория тим в Група I. Селекцията на Володимир Романцов измести от втората позиция Турция, след като в последния мач от последния ден на груповата фаза спечели срещу Австрия с 3:1 (25-23, 25-18, 24-26, 25-21) гейма. Това бе петият им успех, а с двете загуби те събраха 15 точки.

Франция категорично завоюва първата позиция в Група I със седем победи и само един загубен гейм (21 точки). След шест чисти победи "петлите" записаха 3:1 срещу Латвия в последния мач от групата.

В нашата Група II, която се проведе в Гърция, България зае първото място с 18 точки (6 победи и 1 загуба), а второто място заслужи Чехия също само с едно поражение.