Като цяло, правехме това, което искахме. Трябва ни повече самочувствие и класа в завършващата фаза. Това заяви селекционерът на националния отбор Илиан Илиев след равенството с Беларус.

В мач от Лига на нациите, който се изигра в Залаегерсег, Унгария тимовете на Беларус и България завършиха наравно 0:0.

"Вратарят им се представи на високо ниво, особено през първото полувреме – анализира след двубоя Илиан Илиев. - След като останахме с човек по-малко, пак търсихме гола, но не успяхме да отбележим. Планът го направихме. Въртяхме фланговете, търсихме празните пространства. Първото полувреме ги нямаше. Можеше да сме по-агресивни. Имахме ситуации, които трябваше да завършим с повече самочувствие. Има следващи мачове, в които трябва да коригираме и да побеждаваме.

Идеята на 3-5-2 е да сменяме бързо фланговете. Помагахме на притивника "да затваря“. Направихме почти всичко, имаше моменти на класа и представянето на техния вратар.

И с десет души търсихме гола, но не успяхме. Северна Ирландия са победили Люксембург, но сега групата е отворена. Надявам се доста хора да дойдат и да победим“.

Специалистът не скри недоволството си от съдийството в двубоя.

"Гледал съм и по-добри съдийства. Нека не влизаме в тая посока – каза Илиев. - Трябва да се знае кога е фаул, да спира опасна атака и кога е просто фаул. Малко беше пресилен картонът“.