Селекционерът на френския национален отбор Дидие Дешан очаква неговият тим, както и този на Италия да направият много промени след Европейското първенство. Двата отбора се изправят един срещу друг в мач от Лига на нациите утре.

"Липсата на ефективност беше вредна на Европейското, но все пак успяхме да стигнем до полуфинала. Сега има два мача за три дни, това не са приятелски срещи, а Лига на нациите. Италия също направи промени, за съжаление винаги е имало критики и нашата цел винаги трябва да постигнем максимален резултат.

Искаме да видим тези млади играчи в действие и следващите шест мача ще бъдат много полезни за тях. Може да не е най-доброто нещо за укрепване на отбор, но е важно да ги изпробваме и да получим правилния отговор.

Споделихме силни емоции в Германия, а след това и разочарованието от елиминацията на полуфинала. Провеждането на Олимпиадата в Париж беше великолепно, това ви напомня за силата на спорта да обединява хората. Играчите се нуждаят от тази любов и подкрепа, точно както ние трябва да култивираме тази връзка с феновете.

Сравнението сега с това, което се случи преди 5-10 години, няма смисъл, Италия остава конкурентоспособна и Спалети смени много играчи от състава на Еврото. Италия все още е Италия, те винаги са приятелски съперник за нас и за много френски играчи, които са в Италия.

Адриен Рабио има малко неудобна ситуация. Той представлява интерес за много клубове, но в момента не тренира с никого. Надявам се той бързо да избере клуб, за да мога да го върна тук при нас", каза Дешан.