Капитанът на Ботев (Пловдив) Ивелин Попов говори пред клубната телевизия на "канарчетата“ за старта на сезона и мачовете на отбора в евротурнирите.

"В евротурнирите се представихме достойно – заяви Ивелин Попов. - Отстранихме изключително силен отбор като Марибор. В следващите двубои може би опитът като цяло в клуба не ни достигна за нещо по-голямо, но мисля, че се представихме на прилично ниво. Шест мача в евторунирите, пълни стадиони, хубави срещи. Двата мача с Марибор бяха изключителни за нашия отбор. С Панатинайкос като гости през второ полувреме се представихме наистина изключително. Със Зрински (Мостар) тук - целия мач. Знаете със Зрински във втория мач, да не прозвучи като оправдание, но бяхме ощетени в доста ситуации и за жалост не успяхме да се преборим и с това, за да достигнем нещо по-сериозно".

Полузащитникът изрази задоволство от представянето на Ботев и на родна сцена.

"В първенството само един отбор има повече точки от нас, но и те са играли с един мач повече – анализира юношата на Левски. - Чисто като точково изражение се движим в правилната посока. Доста неща се промениха за тази година. Даже наскоро си гледах календара, на който сме целият отбор. Доста хора си тръгнаха. Динамично е, но хубавото е, че май месец успяхме да вземем Купата на България. Изиграхме шест мача в Европа и в момента сме сред лидерите в първенството. Това показва, че отборът и клубът се движат в правилна посока. Помните, че имахме доста силни като игра мачове и се надявам, че скоро време и това ще се върне. В доста от срещите целият отбор успява във фаза защита да не допусне гол, което е плюс, но имаме лек минус при създаването на положения и отбелязването на голове. Далеч съм от мисълта, че всичко е перфектно. За този момент чисто в 90 минути не мога да кажа, че играем много красиво, но никой не ни пречи да се борим и да вярваме".

Ивелин Попов говори и за трансферите в клуба и адаптацията на новите попълнения.

"На един му трябва по-малко време да се адаптира, на друг му трябва повече, но когато има подкрепа от ядрото, което е останало, нещата може би ще се случат по-бързо – излази убеденост капитанът на Ботев (Пловдив). -  Виждате, че в клуба се мисли за бъдещето и са привлечени доста национали от първия отбор и младежки национали на България, което подсказва, че един ден тези момчета ще са новото ядро на Ботев и ядрото на националния отбор“.

Полузащитникът разкри целите, които си поставят той и съотборниците му.

"Аз и момчетата, които сме всеки ден заедно, също си поставяме цели – каза Попов. - Клуб като Ботев винаги трябва да има поставени цели. С такава база, с такъв стадион и такива фенове целите трябва да са високи. Всеки човек и спортист може да дава още малко от себе си, независимо на колко години е. Преди година никой не вярваше, че може да стане нещо грандиозно, но с оглед на това, което беше и какво стана накрая - си е наистина много сериозен успех. Надявам се тази година да го повторим и да го надскочим. Хубавото е, че Ботев започна да побеждава в мачове, в които чисто игрово не доминира, но пък показва характер и борбеност, което мен ме радва, защото в България много от срещите са изравнени и побеждава този, който желае повече победата.

Аз искам Ботев да е най-високо. Този клуб и градът заслужават. Трудно ще е. Никъде няма лесно, но виждаме, че може. Не е толкова страшно. Трябва малко повече вяра. Точно навреме дойде тази пауза за националните отбор, за да можем физически и психически малко да починем. Да се залавяме за работа и да продължаваме".