Даниил Медведев (Русия) заяви, че се наслаждава на нарастващото си съперничество със световния номер 1 Яник Синер. Именно италианецът го изхвърли от тазгодишното издание на US Open.

"Напоследък беше трудно за мен, но в сравнение с някои мачове, които играх с него миналата година, когато той започна да ме побеждава, имах чувството, че правя правилните неща. Просто не успях да ги изпълня добре. Харесва ми. Знаете ли, да имам големи съперничества като това винаги ме тласка да бъда по-добър. Понякога губя, понякога печеля. Ще се опитам да бъда по-добър следващия път и това е единственото нещо, което мога да направя.

Той е един от най-добрите в света и го заслужава. Яник е труден съперник. Той усеща играта добре. Много пъти избира правилния удар в точния момент. Всъщност обичам да играя с тенисисти като него, защото точно тогава е най-много трудно и всяка точка има значение.

Винаги е имало трудни съперници. Просто трябва да тренираш здраво, да се опиташ да подобриш играта си и да се опиташ да ги победиш", каза Медведев.