Дея спорт тренира в пълен състав за новия сезон във волейболния елит и за Европа. Носителите на Купата започнаха подготовка преди 3 дни. Последен към състава се присъедини словашкият национал Патрик Ламанец, който бе с представителния отбор на страната си за евроквалификации.

Този сезон в Дея ще има трима чужденци, а другите двама са бразилците Виктор Бабугиа и Жонатас Кардосо.

"Събрахме се вече. Обстановката е нормална, всички състезатели са добре. Към мъжкия състав се присъединиха и 4-ма млади играчи от школата на клуба“, коментира за BGvolleyball старши треньорът Франческо Кадеду.

Подобно на съгражданите си от Нефтохимик и волейболистите на Дея този сезон няма да играят в досегашната зала "Младост“. Причината е ремонт на спортното съоръжение, който ще бъде направен през идните месеци. Дея ще играе срещите си от българското първенство в зала "Бойчо Брънзов", а двубоите от евротурнирите - в "Арена Бургас".

"В процес на договаряне на контроли сме. Ще участваме на международен турнир в Румъния в средата на септември, а след това на приятелски във Варна в края на месеца, където ще срещнем домакините от Черно море, Локомотив - Авиа и Добруджа 07“, коментира още Кадеду.

На европейска сцена Дея спорт ще участва за Купата на ЦЕВ (CEV Cup). Те пропускат първата фаза и ще започнат от 1/16-финалите на втория по сила евротурнир. Там бургазлии очакват победителя между два отбора, които ще отпаднат от първия кръг на квалификациите за Шампионска лига.