Селекционерът на Португалия Роберто Мартинес заяви, че разбира критиките, отправени срещу него след Евро 2024, тъй като е нормално да има големи очаквания заради състава. "Мореплавателите" се готвят да приемат Хърватия тази вечер при откриването на новия сезон в Лигата на нациите.

Специалистът каза още, че е взел позитивите от загубата на португалците с дузпи от Франция в 1/4-финалите на Евро 2024, а отборът ще е по-силен с натрупания опит.

"Критиката е част от изискванията, които винаги ще имаме. Но вътрешните изисквания са дори по-големи от тези на привържениците", увери Мартинес на пресконференция.

"Винаги искаме да печелим, но големите турнири се радват на най-добрите играчи в света, така че мачовете се решават от малки детайли. Детайлът често е дузпа, при която топката влиза или не. Показахме характер, контролирахме двубоя срещу Франция и израснахме много като отбор. Състезателите бяха готови да изиграят още два мача. Аз наистина харесах характера ни. Справихме се много добре в много аспекти", продължи той.

Испанецът коментира, че играчите му са достатъчно опитни, за да се справят с напрежението и да обърнат страницата след загубата в Германия.

"Очакваме с нетърпение да се върнем на терена. Феновете могат да очакват да видят отбор на Португалия, пълен с енергия и с много желание, играещ атакуващ футбол. Искаме да играем в атака и ни предстои интересен тест, защото Хърватия е състав, който обича да притежава топката. Ще има два отбора, които ще се борят за топката. Португалия ще бъде много амбициран отбор. Искаме отново да донесем радост на нашите фенове. Познавам уменията на играчите ми, а тяхната същина и отношение са невероятни", заяви още Роберто Мартинес.