Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте каза, че отборът му е нетърпелив да се върне на терена, след като спечели Евро 2024 през юли, а стремежът на играчите за постоянно подобрение означава, че няма да има отслабване в интензивността, с която се представят на терена. Довечера "Ла Фурия" гостува на Сърбия в първия кръг от Лигата на нациите.

"Този състав е много амбициозен, конкурентен и безмилостен. Футболистите са много мотивирани да продължат да побеждават. Най-доброто тепърва предстои", категоричен бе Де ла Фуенте на пресконференция в Белград.

"Виждам играчите много концентрирани и без да са прекалено самоуверени, с амбиция и стъпили на земята, тъй като те искат само да растат и да се подобряват. Няма да ни е трудно да преминем към следващата цел", добави той.

"Имам честта да ръководя някои изключителни футболисти и най-голямата ми заслуга е да знам как да ги управлявам. Искаме, в рамките на една идея, да растем като отбор и да се забавляваме на терена. Знаем само един начин да се наслаждаваме на това, което правим - опитвайки се да победим", подчерта специалистът.

"Ето защо винаги работим, за да извлечем най-доброто от играчите. Ние сме тук само, за да помогнем, защото заслугата е изцяло тяхна. В Испания имаме неизчерпаем набор от таланти и вършим страхотна работа на масово ниво. Това е пътят, който сме градили години наред и сме убедени, че е правилният", добави Де ла Фуенте.

След гостуването на Сърбия за Испания предстои гостуване в Швейцария на 8 септември.