Българският национален отбор започва участието си в новото издание от Лигата на нациите. "Трикольорите" пътуваха вчера до унгарския град Залаегерсег, където ще гостуват на Беларус довечера от 21:45 часа в Лига "С", група "С3".

Днешният съперник на българите е само с една победа от последните си 5 мача. Тя бе на 21 ноември миналата година с 1:0 над Косово в европейските квалификациите. Оттогава последваха 3 загуби и нулево реми с Малта.

"Лъвовете" имат много какво да дължат на родните привърженици след поредния неуспех за класиране на първенство. Сега, в група с Беларус, Северна Ирландия и Люксембург, съставът ни има възможност частично да се реваншира срещу по-непретенциозни съперници. България е с леко по-добри показатели през последните си 5 двубоя: 4 равенства и успех с 1:0 срещу Танзания на 22 март. Снощи официалната тренировка на играчите ни бе изместена с час по-късно, а под въпрос е Георги Костадинов, който е със стомашен вирус.

В съперничеството с беларусите, България има 5 победи, 3 поражения, а головата разлика е 12:6.

По същото време от 21:45 ще се играе и другата среща от групата - Северна Ирландия - Люксембург на "Уиндзор Парк" в Белфаст.