Карлос Алос, селекционер на националите на Беларус при мъжете, даде пресконференция преди старта на Лига на нациите.

Тимът започва турнира утре вечер от 21:45 часа българско време срещу България. Двубоят ще се играе на ЗТЕ Арена в Залаегерсег, Унгария.

"Във футбола винаги има напрежение, без значение дали играете контролна среща или официална. Всеки един отбор се стреми да побеждава, винаги. Ние влизаме с огромен ентусиазъм към старта на новия турнир, към Лигата на Нациите. Това е кратък турнир, който преминава всичко на всичко за три месеца. Но и заради това ще се вложим максимално и искаме да побеждаваме. Много съм доволен от футболистите, които са тук на лагера и от начина, по който те работят. И затова съм обнадежден, важно е да стартираме добре. Смятам, че сме концентрирани", заяви Алос.

Беларус не е отбелязал гол в 4 поредни мача, но този път испанският треньор е взел доста сериозна група нападатели. Журналистите го попитаха как ще действа с толкова много играчи в предни позиции.

"Важно е да се намери добър баланс в отбора – сплав от опит и младост. Казах им, че съм доволен от тези, които са тук и от начина, по който се влагат. Що се отнася до младите футболисти, искам да обърна вниммание на Макс Киреев, който играе в добър отбор, в добро първенство (б.а – Киреев е футболист на белгийския Лиерс). Същото се отнася и за Трофим Мелниченко, който е на 18 години, но натрупа сериозен опит в европейските клубни турнири. Надявам се, че макар и млади, те вече са опитни", разкри Алос.

"България е много добре организиран отбор. Видяхме го по време на теорията и разбора. Физически са добре, имат лидери и хора, които водят тима вътре в мача. Така че ще видим кой как се е променил", заяви 29-годишният халф Евгений Яблонски. Той игра при успеха в приятелски мач с 1:0 срещу "лъвовете" през 2020-а година на Националния стадион "Васил Левски".