Националният селекционер Илиан Илиев говори на официална пресконференция преди старта на Лигата на нациите.

България започва турнира утре вечер от 21:45 часа с мач срещу Беларус в Унгария.

"Този лагер е по-кратък, имаше на няколко човека болежки, няма контузени, Георги Костадинов е с вирус, довечера ще решаваме дали може да го използваме. Не сме от водещите отбори, които да разчитат на индивидуалности, без колектив - трудно бихме имали успех, дори срещу отбор от нашата черга. Всеки си забравя егото и за националния отбор трябва да даде максимума.

В тези шест мача играхме добре в дълги периоди, тези мачове са изключително трудни - ако си помислим, че сме над тях с нещо, трябва да уважаваме противника. Има малко затъмнение към Беларус, знаете по какви причини. Важно е да познаваме противника, имат някои неизвестни за нас, но това са подробности.

Първото нещо е да излезем да покажем добър футбол, ако излезем от първата минута да тръгнем да побеждаваме и да чакаме резултат, няма да стане. Да, трябва да се опитваме да играем футбол, не сме отбор, които да играе с дълги топки, да разчита на статични положения, дай боже и това да стане.

Фабиан е много добро момче, говори на 80% български и това му помага много, за разлика от Лукас. Малко сме на "тъмно" с него, играе на високо ниво, играе вляво с трима централни защитници. Щом сме го взели, значи сме преценили, че може да помогне. Със сигурност има качества да играе, не зависеше от нас да му изкараме по-рано паспорта, за да изиграе една контрола.

Още в началото казахме, че трябва да спечелим мача. Трябва да се опитаме да спечелим групата, тъй като това ще ни даде самочувствие в следващите квалификации. Люксембург вдигна нивото, Северна Ирландия предлага доста битка, при Беларус има неизвестности, но се надявам да излезем и да покажем качествата на нашите футболисти. Не са лоши нашите футболисти.

Пред празни трибуни е отвратително да се играе, със сигурност е по-добре, че не сме гости там, но по-добре да беше мачът с публика. Публиката дава импулс, желание повече, надявам се да излезем да играем и да спечелим. Видяхте на контролите с Румъния и Словения имаше хора на трибуните и станаха добри мачове.

Нашата цел е да накараме хората с работата си да припознаят отново националния отбор. Надявам се в Пловдив да има повече настроение и еуфория. Целта е да върнем вярата на хората в националния отбор на България", каза Илиан Илиев в Залаегерсег.