Спартак (Варна) официално има нов треньор и това е Кирякос Георгиу.

Специалистът бе представен на пресконференция от собственика на "соколите“ Павлин Николов.

Заедно с него в отбора като помощник треньор пристига Левон Апкарян.

Георгиу пристига в Спартак от Академик (Свищов), чийто тим пое преди малко повече от седмица. Той стартира с победа в Трета лига, но след като е получил офертата от Спартак, се е разбрал с ръководството на Академик да прекратят съвместната си работа.

Преди това той помагаше на Александър Томаш и екипа му по селекцията на Спартак.

“Радвам се, че съм тук. Дава ми се възможност да продължа възходящата линия на Спартак и съм амбициран това да стане факт – заяви Георгиу. - Знам къде се намирам. Има двама футболисти, които се чакат, не искам да навлизам в подробности. Не съм се занимавал основно със селекцията, аз само съм помагал. Крайната селекция я прави президентът, защото той плаща. Г-н Николов ми даде възможността да си избера щаба. Михаил Цоков е изключително момче ще остане треньор на вратарите. Левон Апкарян му се обадих и тръгна на секундата. Приятел, който има опит в големи отбори и мачове. Всеки чака дербито на Варна. Всеки фен живее с този мач. Не се притеснявам от нищо, не ме е страх. Смятам, че с моята работа мога да продължа възходящата линия. Ще дам всичко от себе си, за да спечелим всеки един мач. Сега е моментът да кажа пред всички вас, че ако във времето съм разочаровал нашите фенове, се извинявам и ще направя всичко възможно да спечеля доверието им, разбира се и дербито".

Собственикът на Спартак Павлин Николов призна, че Кирякос Георгиу му е бил препоръчан лично от доскорошния наставник на отбора Александър Томаш.

“Всички избори, които съм правел, са само в името на Спартак – заяви Николов. - Кирякос е бил през цялото време с нас от началото на сезона. Когато във вторник Томаш ми каза, че напуска аз му казах, че ме оставя без опция, а той ми каза: “Не, ти имаш Кирякос".

Томаш и Кирякос са работили плътно от гледна точка на селекция и тактика, играта са правени съвместно. Томаш ми каза, че това е човекът. Ние вървим в някаква последователност. Не мога да взема друг треньор и да ми каже: “Махай тези футболисти, вземам други и така нататък".

Започнахме добре, Кирякос е бил плътно до Томаш. Той е бил 12-15 часа в тази система. Убеден съм, че вземам правилното решение. За пръв път играем по-различен футбол и резултатът го показва. Гласувал съм пълно доверие. Искам и феновете да му гласуват. Над 10 имена сме се обсъждали, но те изповядват друг футбол. Искам да играем офанзивен футбол. Това казах и на Томаш и той го направи заедно с Кирякос.

Гласувам му пълно доверие. Апкарян е помощник. Също човек с опит, който е бил и в националния отбор. Човек, който иска да работи, има желание. Убеден съм, че нещата ще станат. Правя го с ясното съзнание, че е за Спартак. Вярвам, че това е единственият правилен ход. Играта е добре. Сигурно е, че разочаровам някого, но дори и да паднем искам да паднем мъжки".