В четвъртък българският национален отбор започва участието си в четвъртото издание на турнира Лига на нациите. Селекцията на Илиан Илиев е гост на Беларус в първи мач от група C3, който ще се проведе утре в унгарския град Залаегерсег.

Другите три отбора в нашата група са Люксембург и Северна Ирландия.

Националният ни отбор все още няма загуба под ръководството на старши треньора на Черно море - 5 равенства и 1 победа. Сега пред родните национали се отваря нова възможност да удължат серията без поражения, а в краткия исторически план на Лига на нациите може да се види, че никога не сме започвали турнир със загуба.

В дебютното издание на надпреварата през 2018 г. побеждаваме Словения като гост с 1:2, а след това дори стигнахме до промоция в Лига "В".

През 2020 г. започнахме състезанието като домакин на Република Ирландия, а двубоят на Националния стадион "Васил Левски" завърши 1:1. В крайна сметка останахме последни в групата и отново изпаднахме в Лига "С".

През 2022 г. първият ни мач беше домакинство на Северна Македония в Разград, като двубоят завърши с разочароващо равенство 1:1. В крайна сметка завършихме на второ място, което ни остави в Лига "С".