Григор Димитров се отказа в 1/4-финала си на US Open срещу Франсис Тиафо. В четвъртия сет при изоставане от 1:4 гейма първата ни ракета преустанови участието си заради травма в областта между подколянното сухожилие и аддукторите, получена в края на третата част. След края на двубоя, продължил 3 часа и 4 минути, Тиафо призна, че не е желал да се стига до такъв край на срещата.

"Не е това начинът, по който искам да продължа, но съм щастлив да се класирам за втори полуфинал тук. Бе мач на високо равнище. Със сигурност не исках да завърша по този начин. За мен е гордост да кажа, че ще има двама американци един срещу друг на полуфинала за първи път от 2005-а година", каза той в блиц интервюто на корта след края на мача.

В следващата фаза Франсис Тиафо ще премери сили със сънародника си Тейлър Фриц. Това ще е първи изцяло американски полуфинал в Откритото първенство на САЩ от 2005-а, когато Андре Агаси се справи с Роби Джинепри. По този начин със сигурност ще има американец във финал от Големия шлем за първи път от 2009-а, когато Анди Родик загуби двубоя за трофея на "Уимбълдън" от Роджър Федерер.