Възпитаниците на Детско-юношеската школа на Левски спечелиха два трофея на завършилият в неделя, 1 септември, турнир "Купа Краси Костов“ в Асеновград, съобщиха от клуба. 

"Сините“ таланти бяха безапелационни при родените през 2013 г. и 2016 г.

Левски с треньор Владимир Владимиров участваха в надпреварата при родените през 2013 г., която се проведе във формат Футбол 9 с два отбора. В груповата фаза Левски 1 записа разгромни победи над Арда (Кърджали) с 14:0 и Шипка Старс 1 с 10:0. Левски 2 започна със загуба от Ботев (Пловдив) с 2:4, но след това победи Шипка Старс 2 с 3:0. На полуфинала се срещнаха двата отбора на "сините“, като победата бе за първият състав – 4:1. На финала Левски 1 се наложи над Ботев (Пловдив) с 2:1, а в срещата за третото място Левски 2 победиха с категоричното 6:0 Шипка Старс 1!

Никола Георгиев от Левски бе провъзгласен за Най-добър защитник в своята възраст.

Раян Костов взе приза за Най-добър нападател.

Турнирът при набор 2016 се проведе по правилата на Футбол 5. Участваха 12 отбора, разпределени в четири групи по 3 тима.

"Сините“ с треньор Радостин Борисов също участваха с два отбора в надпреварата. Левски 1 победи с 15:3 Хебър (Пазарджик) и със 6:0 Секирово в груповата фаза. Левски 2 започна със 6:0 над Ботев (Пловдив) и 5:4 над Арда (Кърджали). На полуфиналите Левски 1 победиха с 4:0 Марица (Пловдив), а Левски 2 загуби след дузпи от Тракия (Пловдив), като редовното време завърши 2:2. На финала Левски 1 бе повече от категоричен срещу Тракия – 6:2. В срещата за третото място Левски 2 загуби от Марица с 1:2.

За най-добър вратар бе избран Иван Иванов.

Михаил Кирилов получи наградата за Най-добър полузащитник.

Калоян Кацаров бе отличен като Най-добър нападател.