Олимпийският шампион на България от Параолимпийските игри в Париж в тласкането на гюле в категория F55 в Париж Ружди Ружди се завърна на родна земя.

“Този медал тежи повече от другите, защото минаха много години и все по-трудно става да се спечелят медали, особено златен. Много е трудно да седиш на едно ниво толкова много години, с толкова много контузии. Щастлив съм, радвам се, че успях да стъпя на върха. Радвам се, че чух химна на България в най-важното състезание. Отидох, борех се до последно и успях", каза Ружди Ружди.

"Това трябва да се изживее. Все едно за първи път спечелих златен медал, развълнувах се. Имах подкрепа от приятели, роднини, родители. Искам да благодаря и на треньора си, защото без него нямаше да успея. Той ме научи на абсолютно всичко, каза ми, че трябва да го слушам и ще ме направи световен шампион и световен рекордьор.

Предстоят други състезания. Искам да продължавам, докато имам сили. Винаги има мечти за сбъдване и затова аз ги гоня и лека-полека се сбъдват", добави той.