Вицешампионът Балкан (Ботевград) ще играе 6 контроли преди старта на новия сезон в Националната баскетболна лига на България, потвърди старши треньорът Васил Христов.

Първата е на 11-и септември в Ботевград с тима от Северна Македония ТФТ Скопие. След това предстои приятелски турнир в Ботевград с Черно море Тича и Раднички Крагуевац.

Междувременно вчера към тренировките на мъжкия тим, започнали преди две седмици, се присъединиха и двама от чуждестранните играчи. Първо занимание с отбора направиха американецът Къртис Джоунс, който миналия сезон бе топреализатор на Черно море Тима, и сърбинът Иван Гаврилович. Третото ново попълнение - Кори Рийвс, пристигна тази вечер в Ботевград и ще се присъедини към тима утре.

В тренировъчния процес се участват и други две нови попълнения - Андрей Иванов и Константин Тошков. В състава от миналогодишния тим са още Николай Грозев, който ще играе за Балкан за пети пореден сезон, Илиян Пищиков и Георги Герганов. Подготовката се води от старши треньора Васил Христов, помощника му Иван Коцев и новия кондиционен треньор Емануил Кетенлиев.