Защитникът Фабиан Нюрнбергер за първи път е извикан в българския национален отбор. Майката на гутболиста на германския Дармщат е българка и той не скри вълнението си да говори пред медиите за това. Повод за събититето са мачовете на "трикольорите" с Беларус (5-и септември) и Северна Ирландия (8 септември).

"Много се зарадвах на поканата да играя за България. Особено вкъщи – фамилията ми, майка ми и баба ми особено. Семейството ми е много щастливо. Тука е много хубаво. Искам да помогна на отбора и ще дам 100% от себе си. Последните мачове бяха много стабилни, гледах ги.

Преди време играех вътрешен халф, но сега съм основно от ляво по фланга – както полузащитник, така и като бек. Вероятно точно такъв ще бъда и в националния тим, ако получа доверието на треньора.

Всички футболисти ме приеха много добре. Уча химна на България и дано за втория мач мога да го изпея. За първия не гарантирам.

Трудно ще бъде, не си правим илюзии. В Лигата на Нациите всички отбори играят здраво, особено по-малките. Сега направихме анализ. Трябва да имаме уважение към противника, но съм оптимист.

Малко по-дълга история има това мое появяване тук. Не беше кой знае каква изненада, когато ме извикаха с номинацията, защото го очаквах и работихме за това. А защо преди това не съм бил тук, не знам какви са били проблемите.

Готов съм за всякакви емоции, в клуба ми Дармщат много се зарадваха и ми пожелаха успех", каза Нюрнбергер.