Братята Росен и Румен Димитрови официално дадоха старт на най-новата си инициатива, в търсене на следващите големи шампиони на България, видя колегата Георги Петков.

Легендарните близнаци в бойните ни спортове започват съвместни тренировки в новата си зала, част от емблематичния спортен комплекс "Спартак". Те се присъединяват към разнообразието от спортове, които центърът в едноименния плувен басейн предлагат.

"Тук има всичко, от което един трениращ на високо ниво се нуждае. Сега вече разполагаме и с бойна зала, в която заедно ще намерим следващия ни световен шампион!", споделя президентът на Българската федерация по самбо Росен Димитров в "Неформално с Георги Петков".

"Ще могат да тренират и националните ни състезатели, когато имат възможността и желанието, а същевременно ще се предлагат и тренировки за начинаещи и ще има детски групи", поясни Румен Димитров.

"Няма друг, който да им желае успех повече от мен! Те започват нещо, което за пореден път доказва, че са мотивация и движеща сила за единоборствата в България. Ние, като техни треньори, сме им дали насоките, а сега те продължават пътя и предават напред наученото. Сигурен съм, че ще имат успех! Нека хората им поверят децата си. Нека отгледаме силно поколение от истински българи!", категоричен бе спортният благодетел, треньор и многократен шампион в редица бойни стилове Стоян Саладинов.

"Тази идея нямаше да може да се осъществи, ако не беше Ваня Гешева. Благодарен съм на нея, както и на всички, които ни подкрепиха. Очаквам интерес към дейността на Росен и Румен, тъй като те са запазената марка на бойните спортове у нас. С това поредно нововъведение доказваме, че ножицата е широко отворена при нас и можем да предложим редица приложения и ангажираност на интересуващите се от спорт. Можете да бъдете каквито пожелаете и да тренирате каквото пожелаете. Ние обещаваме, както е било винаги, високо ниво, работа и правилните насоки. Останалото зависи от вас", заяви ръководителят на комплекс "Spartak Fitness & Martial Arts" Станислав Стоичков.

"Заповядайте при нас! Булевард "Арсеналски", точно до рибния ресторант. Първото стълбище, водещо към залата, а надяваме се и към бъдещите ни съвместни успехи! Тренировките са от шест и половина следобед", поясни Румен Димитров.

Пълно видео с откриването на залата и интервютата може да видите в прикаченото към статията видео на YouTube - канала "Неформално с Георги Петков".