Две първи места в състезателния уикенд записа Мартин Чой ( ЕКО БМВ МС 77 Рейсинг тийм) по време на и кръг на Европейски пистов шампионат. Най-добрият ни мотоциклетен състезател беше безапелационен в представянето си на летищен комплекс Долна Митрополия и логично се качи в събота и неделя на първото място за награждаване в клас. С аванс от близо 18 секунди и в двата дни след него завършиха Милен Георгиев (България, бмв) и Димитриос Каракостас (Гърция, Хонда).

Отличните условия на пистата и хубавото време накараха Мартин Чой да покаже своята класа и майсторство за радост на публиката, която дълго го аплодираше след завършване на маншовете. В неделния ден Мартин направи и най-бързата обиколка в историята на пистата – 1:30.8 мин. След двата кръга Чой е лидер във временното класиране в Европейския и българския шампионат при най-бързите пилоти.

" Две победи и целта беше изпълнена в Плевен. Беше страхотен уикенд и благодаря на публиката за уважението към мен, и на екипа ми, които за пореден път бяха перфектни във всяко отношение. След няколко дни тръгвам за Атина където съм поканен от ЕКО да бъда официален гост на рали " Акрополис“ и ще имам удоволствието в един от дните да бъда в автомобила на претендента за световната титла Елфин Еванс. Със сигурност ще бъде уникално изживяване да съм до него и очаквам с нетърпение гостуването на кръга от в гръцката столица. Веднага след това тръгвам за Франция където ще карам в 24-и часовото състезание от Световния ендуранс шампионат на БолДор с тима на МАКО Рейсинг“, сподели Мартин Чой.

Стартът на проявата с участието на Чой и МАКО рейсинг ще започне на 14 септември( събота) в 12:00 часа местно време (13:00 БГ) и ще завърши след едно денонощие на пистата "Пол Рикар“.