Участници от девет държави от три континента събра първият по рода си Международен лагер по таекуон-до, който завърши с Европейско първенство по таекуон-до. Таекуондисти от САЩ, Норвегия, Ирландия, Сърбия, Гърция, Румъния, Казахстан, Армения и България си дадоха среща в най-големия многофункционален спортен комплекс на Югоизточна България в град Ахелой.

За първи път в България в продължение на седмица таекуон-до тренировки проведе Гранд Мастер дан Кристофър Гантнер от САЩ, един от основателите на през 1990 г. и понастоящем Генерален Секретар на международната федерация. Той остана с много добри впечатления от интереса на участниците. В практиките се включиха още Гранд Мастер Иван Цачев, дан и Мастер Кон Конъли Ирландия, дан. Двамата избраха събитието в България, за да им бъдат връчени новите по-високи степени.

За да почерпят опит и контакти, в страната ни пристигнаха още Гранд Мастер Янис Закос Гърция, дан, Мастер Ненад Врекич Сърбия, дан, Мастер Карен Агханян, който също получи в България дан, Мастер Кален Султангазин Казахстандан и др. Домакин на събитието беше Мастер Красимир Гергинов, дан.

Двуразовите тренировки обхванаха всички теоретични и практически аспекти на таекуон-до.Най-голямото за Европа събитие в таекуон-до приключи с Европейско първенство по таекуон-до . То се проведе от 29 до 31 август и в него на форми и спаринг се състезаваха от 6 до 60+годишни таекуондсти.

Гостите останаха впечатлени от природните и исторически забележителности на региона край Несебър и Поморие и си обещаха да надградят знания по таекуон-до догодина по същото време.

Събитията се организират от и Българска федерация по таекуон-до.