Карлос Алос Ферер, селекционер на беларуския национален отбор по футбол, коментира старта на турнира Лига на нациите 2024/25.

Тимът започва надпреварата срещу България на 5-и септември от 21:45 часа на стадион "ЗТЕ Арена".

"Смятам, че преди началото на турнира трябва да си поставим максимално високи задачи. Най-важното е да се представим успешно в турнира и да се борим до последната минута във всяка една среща. Попаднахме в достатъчно равностойна група като сила на отборите, в която няма да бъде лесно на никого. Шансове има за всеки, но ние сме длъжни да се настройваме само за положителни резултати.

Ще се повторя, че групата е равностойна, но всеки от тимовете си има свой стил на работа и ние се подготвяме както на теория, така и на практика. Отборът на България е много опитен и съществено подобри резултатите си след смяната на старши треньора. Срещата ни с тях ще бъде първа в групата и е много важно да я проведем успешно, за да дадем нашия тон в групата. Тимът на Люксембург се опитва да играе бързо, атакуващо, а имат и няколко креативни индивидуалности на европейско ниво. Смятам Северна Ирландия за типичния британски представител, който предпочита директен футбол, контактен, търсещ единоборствата. Но всичко е в нашите ръце", заяви испанецът.

Алос бе попитан дали България е подходящ съперник на Беларус за старт на турнира.

"Моето мнение е, че в първата среща не е толкова важно кой е съперник, а как ние ще изглеждаме като домакини, макар и това да е номинално предвид мача в Унгария. За съжаление отново сме там, без публика, но пък е по-добре така, отколкото да почваме като гости пред пълни трибуни с настроени против нас фенове.

Не е важно с кого започваме мачовете, защото така или иначе с всеки отбор ще се срещнем по два пъти. Надявам се, че беларуските любители на футбола ще седнат пред телевизорите, а ние ще се опитаме да ги зарадваме", добави още специалистът.