ФИФА отново отложи разглеждането на жалбата на Палестина, която поиска изваждането на израелските отбори - клубни и национални, заради войната в ивицата Газа.

Това е второ палестинско предложение по темата и то бе внесено в петък, но от ФИФА обясниха, че въпросът ще е поставен на обсъждане отново през октомври. Първото предложение за отстраняване на Израел бе внесено през май, като ФИФА разпореди спешна правна оценка и обеща да го разгледа на извънредно заседание на съвета си през юли. Тогава такова не се състоя, като датата беше пренасрочена за вчера, но и тогава нямаше решение.

"ФИФА получи независимата правна оценка на предложенията на Палестинската футболна асоциация срещу Израел. Тази оценка ще бъде изпратена на Съвета на ФИФА за преглед, за да може темата да бъде обсъдена на следващото му заседание, което ще се проведе през октомври", заявиха от централата в Цюрих.

Световната централа отказа да даде повече подробности за оценката - например на какво ще бъде базирана и какви са хората, които я изготвят, както и кога през октомври ще се проведе заседанието. От "Ройтерс" потърсиха Палестинската футболна асоциация за коментар, но такъв нямаше.