Благой Георгиев предизвика фурор с появата си на мачовете от детския турнир "Utmost-Купа Черно море Несебър". Състезанието е в 8 възрастови групи от 2009-а до 2016-а година, а по традиция участието включва и много отбори от чужбина.

Срещите се играят на терените в Несебър, Поморие и Свети Влас.

Георгиев пристигна в морския курорт, за да наблюдава изявите на сина си Давид, който играе за ДИТ София при родените през 2013-а година, но бързо бе разпознат от децата, които го наобиколиха и засипаха с въпроси.

"Беше много приятна изненада, когато децата започнаха да ме питат за моя опит в играта, в националния отбор, а и да искат мнението ми за световни звезди - Роналдо, Меси, Мбапе. Тъжното е, че въпроси за български футбол, български играчи почти нямаше. Но любовта на тези таланти към играта е неподправена", каза той.

"Те все още са малки и пътят до професионалния футбол за тях е много дълъг. Най-важното е да са сериозни, постоянни и да не се предават", допълва Георгиев.

Бившият халф на Славия, Алавес, Дуисбург и редица руски отбори стигна навреме в черноморския курорт, за да види как момчетата от ДИТ (родени през 2013) побеждават с по 4:0 Ватага (Молдова) и Орлетата (Пазарджик).