Шефът на "Ред Бул“ Кристиан Хорнер е свикал спешна онлайн среща в Zoom с всички ръководители на инженерните и конструкторски отдели на отбора заради проблемите в болидите на тима и изпуснатото предимство пред останалите отбори. Това бе потвърдено пред PlanetF1 от бившият пилот във Формула 1 Робърт Дорнбос.

"Ясно е, че когато болидът работи по-лошо, разликата между Макс Верстапен и Серхио Перес сериозно се съкращава. Това е безумие. Говори, че липсва баланс – заяви Дорнбос. – Нужно е по-добро сцепление отпред и инженерите трябва да направят нещо по въпроса. Преди седмица Хорнер свика спешна съвещание по въпроса, но Макс не успя да пристигне в базата. Търсеше се обяснение на ситуацията на базата на данните, но и на усещането на самия пилот.

Макс иска по-добро сцепление отпред. Ако задната част се окаже подвижна, той ще може да се справи благодарение на таланта си. Най-напред болидът трябва да бъде правилно балансиран, след което и да се направят точните настройки. Нещата се върнаха рязко назад. В момента се търси къде точно започна това връщане“.