Доскорошният вратар на Левски Пламен Андреев даде първото си интервю след трансфера в Ередивизи. Младокът бе продаден на гранда от Ротердам от Левски, като договорът му е за пет години.

"Изключително съм щастлив от този трансфер и съм мотивиран да успея тук – заяви вратарят пред клубния сайт на Фейенорд, цитиран от Герена.бг. - Доверието, което клубът има в мен, означава много. Нещата се развиха бързо през последните години и виждам трансфера като награда. Очаквам с нетърпение да продължа развитието си като човек и вратар и да успея в този страхотен, голям клуб.

Това е голяма стъпка напред за мен и за българския футбол, защото трансфер от Левски във Фейенорд е невероятно. Отборът има Шампионска лига от 1970 година, спечелиха Купата миналата година и Ередивизи преди две година.

Искам да се развия тук. С добри тренировки, с добро хранене, с добро спане всичко ще бъде по-добро. Не знам какво да очаквам, за първи път ще играя извън България, всичко е перфектно засега, това е голям град като София.

Когато казах на семейството ми за интереса, баща ми се разплака, майка ми беше много щастлива. Те искат аз да съм щастлив, аз исках това да стане. Първата ми цел е да съм шампион с Фейенорд. Тук съм, очаквайте да играя с цялото си сърце“.