Левски трансферира вратаря Пламен Андреев в нидерландския Фейнорд, съобщиха двата клуба. 19-годишният страж е подписал договор до лятото на 2029-а. Медии в България и Нидерландия спекулират, че "сините" ще приберат около 1.2 милиона евро за правата на юношата си.

Пламен Андреев, носител на Купата на България през 2022 и най-добър млад футболист в Първа лига за следващия сезон, ще носи № 21 във Фейенорд.

"Изключително щастлив съм от този трансфер и съм мотивиран да успея тук. За мен значи много доверието, което Фейенорд ми гласува. Последните години излетяха бързо за мен и този трансфер е награда за всичко, което направих. Искам да се развивам като вратар и човек, а голям клуб като Фейенорд ми дава възможност да постигна това", заяви той, цитиран от уебсайта на новия си състав.

Андреев, юноша на Левски, направи дебюта си със синята фланелка на 23 май 2021. Той записа 89 мача във всички турнири за "сините", в които постигна 53 "сухи" мрежи. От началото на новия сезон Андреев изигра 5 срещи, в 4 от които не допусна гол във вратата си. 

"Ръководството, спортно-техническият щаб, футболистите и служителите на ПФК Левски благодарят на Пламен Андреев за високия професионализъм, всеотдайността му и прекрасните мигове със синия екип. Пожелаваме му много здраве, лични и професионални успехи", пишат от Левски.